söndag 12 oktober 2008

Min vän die Baubehörde Frankfurt

Från ett soligt Göteborg återvände jag till ett soligt Frankfurt, som numera är grått och eländigt (främst vädermässigt dock). De första tre dagarna här bodde jag i en äkta tysk Studenten-WG, alltså "kimppakämppä" med fyra andra studeranden. Lägenheten låg nära det campus där jag kommer att studera de första veckorna (sedan kommer min fakultet att flytta till ett annat campus, där även mitt studenthem ligger). Mina kämppisar var jättetrevliga och det var ju förstås nyttigt för mig att vara i en miljö där alla andra talade tyska som modersmål.

Sedan igår bor jag tillfälligt hos spanjoren Jimmy. Han fick igår ett eget rum i en WG i Offenbach, en grannstad till Frankfurt. Härifrån kommer man med lokaltåg lätt och snabbt till Frankfurt, men Offenbach i sig är inte sååå charmigt ;) Vi var igår till IKEA och skaffade det nödvändigaste åt Jimmy och jag köpte en tunn och billigt madrass att sova på medan jag bor här. Den kommer jag sedan att kunna ha som gästmadrass i mitt eget rum.

På fredagen fick jag lite tråkiga nyheter från studenthemmet; de har stött på problem med den lokala byggmyndigheten och därför är inflyttningsdatumet nu uppskjutet till nästa lördag (18.10)! Lyckligtvis har Jimmy (och hans kämppisar) inget emot att jag stannar en vecka hos honom, har dock själv lite nomad-fiilis...

För att nu helt i korthet gå igenom allt annat som hänt de senaste dagarna så kunde jag börja med flygresan hit. Jag har hittills levt den i tron att SAS standardmässigt kunde jämföras med Finnair, men ack så fel jag hade! Det började redan på flygfältet där Lasse vid check-in-disken ville skicka min rinkka till Helsingfors utan att ens titta på min biljett. I planet hamnade jag vid ena motorn och oljudet var fruktansvärt. Dessutom serverar SAS ingen mat och inga drycker i Economy-klassen (till skillnad från Finnair där även Matti Meikäläinen får allt från semla till skumvin)! Inbromsningen efter landningen var inte heller den smidigaste jag upplevt och Ekenäsbon inom mig ville ropa "Tyst i bussn', chaffarn' e fuller!".

På torsdagen satt och pimplade vin i sällskap av min kämppis och sedan for jag ut på några öl med Jimmy och en mexikan han kommer att studera med. På fredagen hade jag på morgonen ett kort info-tillfälle för utisar och sedan gick jag igenom uppdaterad info för de kurser jag ska delta i här. På kvällen träffade jag Katie, Chloe och Jimmy. Vi satt först hos Katie och socialiserade och fortsatte sedan till en aussipub i centrum. Igår var det sen alltså dags att flytta till Offenbach. Att först flytta mina grejer, sen Jimmys och sen åka till IKEA tog så galet länge att vi p.g.a. energibrist skippade en fest, som vi egentligen tänkte gå på...

Imorgon börjar föreläsningarna - förutsatt att jag satt ihop mitt schema rätt. Ska bli intressant att få se hur allt funkar här.

Inga kommentarer: